onsdag 25. mai 2011

Siste dagene i Laos

Fra lørdag til tirsdag var vi altså i Vang Vieng, der gikk mye i party. Bare unge backpackere der omtrent. God stemning! Det ble en del Friends-seeing, for som nevnt viste mange av restaurantene det dagen lang. Her sitter vi og drikker god frukt shake (ikke så gærnt å betale 3,50 kroner for det!), spiser baguette og ser Friends:


Vi var ute alle tre kveldene vi var der. "Bucket", med sprit og blandevann var standard:

Slurp
På søndagen dro vi på tubing, noe Vang Vieng er mest kjent for. Da leier man hver sin tube-ring, og har med seg penger og evt kamera i en fancy vanntett pose og "tuber" nedover en lang elv. Den har sterk strøm. Det morsomme er at det ligger barer langs hele elven som man kan stoppe ved og ta seg en øl eller bucket. Noe som selvsagt kan være farlig, spesielt når man har drukket en del, og dessverre er det noen ungdommer som mister livet her. Men så uforsiktige er jo ikke vi :) Det var gøy på de første barene øverst i elven, så vi kom oss aldri helt ned. Tror egentlig ingen gjorde det, hehe.




Ida er nummer 33. Nederst er tube-posen

Whoop whoop - klare for å legge ut på tur!


Noen kajak-folk kjørte forbi baren

En ansatt klatret like så godt opp på trestangen i baren

Vi ble angrepet av insekter, så alle smurte seg inn i pulver som skulle hjelpe


På tirsdagen dro vi til Vientiane, som er hovedstaden i Laos. Vi rakk ikke å gjøre så mye annet enn å finne hostell, titte på et marked og tusle rundt i byen. Byen er liten og ser nesten ut som en landsby - minnet ikke om en hovedstad! Men ganske koselig.

God lunch

Jentene i tùk tùk


Æssssj



 I dag rakk vi en tur til et buddhistisk tempel, visstnok det viktigste nasjonale monumentet i Laos, før vi dro til flyplassen.








Vi fløy til Hanoi, hovedstaden i Vietnam. Det virker som det er litt mer kriminalitet her og at de lokale prøver hardere å lure turister. Til nå har vi vært i to trygge land der vi ikke har trengt å være forsiktige, men nå blir det litt skjerpings. I kveld har vi tuslet litt i området rundt hostellet, jeg har kjøpt meg nye flip flops (noen slyngler på hosteller i Vang Vieng stjal Hawaianasene mine, hrmf!!), vi har spist god vietnamesisk mat, og nå pakker vi til turen vår i morgen. Vi drar tidlig i morgen til Halong Bay som ligger noen timer unna Hanoi med noen titals andre backpackere. Turen varer i to, tre dager, og inkluderer strand, flotte landskaper, festing osv, og man kan velge mellom ulike aktiviteter på dagtid, som wake-boarding og rock climbing. Vi gleder oss!

Hei så lenge :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar