lørdag 28. mai 2011

Halong Bay

Nå er vi tilbake fra en flott tur i Halong Bay. Det er et stort område i sjøen med rundt to tusen klipper av kalkstein - utrolig flott! Historien sier at vietnameserne ble sendt en dragefamilie for å hjelpe seg i kampen mot kineserne, og at dragene laget klippeformasjonene. Den egentlige grunnen er vel mange millioner av år med evolusjooon, men jeg liker dragehistorien bedre.

Etter fire timer i buss var vi fremme i Halong City, og alle fikk utdelt fancy hatter:


Deretter bar det ut på sjøen! Vi var rundt 50 ungdommer på turen den første dagen. Igjen var de fleste engelskmenn - herregud, så mange engelskmenn det er der ute!! Uansett, området vi kjørte i var flott med de stilige klippene.

Vi var ikke alene på sjøen den første dagen, det var mange andre turistbåter der. Halong Bay er på UNESCOs verdensarvliste og populariteten dens har økt veldig de siste årene. For ti år siden var det rundt fem turistbåter som tok folk ut i Bayen, mens nå er det 500.. Heldigvis fikk vi litt mer "privatliv" dag nummer to.Fint rom på båten

Små hus som flyter på sjøen


De neste fire bildene er Maris:

Damer som solgte snacks til oss - smartingene! 
På ettermiddagen dro alle på kayaktur ut fra båten. Det har jeg ingen bilder av siden jeg ikke turte å ta med kameraet ut på vannet =/ Det var i alle fall morsomt, men mer slitsomt enn jeg hadde trodd (evt har jeg blitt stusselig og svak etter fem måneder med lite trening). Vi padlet til en stor grotte/hule-ting - stilig!

På kvelden var det stor fest. Haha, måtte bare legge ut dette bildet med resultatet av at alle måtte sende klærne sine til venstre pga en Tangera-lignende lek:

Mari er gutt, Marg. er Mari, Ida er Marg., Mikael er Ida. Bak er den ene guiden. Han har blått hår...

Opp klokken syv etter festing er ikke super-kult!! Ca 20 av oss dro hjem (de hadde bestilt en kortere tur), mens 30 dro videre til en nesten øde øy der vi skulle tilbringe dagen :)


Sol og båtliv? Ja, takk

Her tilbrakte vi fredagen - herlig!

"Welcome to Castaway Island"

Sandslottbygging
Etter litt soling, var det tid for wake boarding. Morsomt å ha prøvd, men jeg klarte ikke stå opp ordentlig. Hrmf. men Margrethe var flink og klarte det!

Mari er klar

Ida gjør seg klar

Flinke Margis!
På kvelden var det herlig middag og ny fest.


Drikkelek med 30 stykker er litt utfordrende - men gøy!

Lørdagen var det opp klokken syv igjen.. Fysj. Vi tok to båtturer tilbake til Halong City, og kjørte buss tilbake til Hanoi.

Kule klippen
Vi rakk middag og litt gave-shopping da vi kom tilbake, før Mari måtte pakke. Hun reiste tilbake til Singapore i dag tidlig - takk for en flott tur så langt, Mari!! Margrethe og jeg reiser videre til Hoi An i ettermiddag.

Klare for siste middag med Mari

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar